Tuesday, March 29, 2011

Pengalaman Kerja Dulu

         sakit otak aku pikir nak karang cerita . so aku nak rehat jap . lama bebeno dah tak free writing ni . hehe . oh my God , aku sangat bosan duduk kat rumah ! grrrrr . makan , online , tidur , jaga adik bla bla bla . sangat lah tak best jadual harian hidup aku . mak ada jugak suruh cari kerja . ingat nak mintak kerja yang tak letih . oh memang itu mustahil . AMALINA , KERJA APA YANG TAK LETIH ?? hehehe sorry ter emo . sape2 nak lantik aku jadi CEO ? haha . ada ka ? kalau ada pun , orang tu memang totally mentally disorder hihihik . tett , kerja jadi CEO pun letih apaaa :(
        oke . muktamad . malas dah aku nak kerja sebagai cashier and the gang atau nama tak bestnya kuli batak . dulu aku kerja kat satu tempat ni , nama dirahsiakan ( caittt ! kalau mention pun , bukannya dapat royalti ) . penat woo . dah la kekurangan staff , so kitorang hari2 kerja wajib buat OT a.k.a overtime . kerja start pukul 8.45 am sampailah pukul 10.30 malam baru mengadap nasik kat rumah . penat ! memanglah tak baik mengeluh tapi ini dah melanggar hak asasi manusia ni ! *emo jap . lagi2 bila cuti dibekukan sebulan sebab nak raya cina . wei pe kes tah mana sangkut cuti ngan raya !@#$%^&* . busit sungguh . memang aku hangin je kerja situ . aku ni kira new trainee la kat situ . ala fresh sangatla katakan . baru abis SPM . dengan berbekalkan tahap kesabaran yang senipis tudung bawal , aku pun kerja la kat situ . hari2 aku kena maki ngan customer . " KENAPA NI HARGA IKAN MASIN NI TAK SAMA TIME AWAK SCAN ? TIPU EH ? " aduhhhh sedihnyaaa . manalah aku tahu pakcik oi , gi la tanya si nepal buncit tu . dorang yang tampal price tag yang tak betul tu . cait aku lak kena marah . tapi memang aku tak melawan la . maunye aku diFIRED !
         dah la penat , rehat lak selalu je bagi time tak best . mentang2 lah aku budak baru , senior2 ni bagi aku rehat awal . pukul 11 pagi sampai pukul doblas tengah hari . pastu rehat petang pukul 4 petang sampai pukul 5 petang . hoi mana aci sebelah malam tu akulah yang penat nak mampus . 5petang sampai 10 setengah malam , memang kerja tak sudah . dah la tak sediakan ruang solat . memang burn la solat aku . sebab tu aku bertahan sebulan je tempat tu . eeeeee . tapi aku selalu gak wat tak tahu . aku rasa nak balik , aku balik . dah tu , takkan nak burn je solat tu . ye tak ? memang aku tobat dah , malas aku nak kerja kat situ . wat banyak dosa je . kadang2 aku pikir , entah halal ke tak gaji aku tu . huuuu . aku kerja just untuk beli kasut NIKE untuk adik aku Amir je . ha tu la padah berjanji . aku janji , kalau dia dapat 8A PMR , aku bagi kasut NIKE , beli kat aL iKhsan lagi . menandakan tu ori . dia pulak gi dapat stret A . aduh melayang duit aku . pasni aku malas nak berjanji apa apa kat orang . hahahaah  .
ni la aku punya baju kerja . cuba teka aku kerja kat mana  ? hehehhehe .

1 comment:

  1. ko kerja kat tunas manja air putih ye?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

my pet